Vanaf €30,- gratis verzending NL.
Selecteer een pagina

Wat waren we blij toen ik eindelijk zwanger was! Een lang gekoesterde wens kwam uit. Nu ben ik een trotse moeder van twee zoons. In de periode voorafgaand aan mijn eerste zwangerschap heb ik mij vaak afgevraagd waarom het nou toch niet lukte om zwanger te worden. Zoveel vrouwen om mij heen werden gewoon zwanger. Waarom wij niet? In die periode greep ik alles aan om mijn gezondheid te verbeteren. Ik keek veel documentaires over gezondheid, waaronder “Schadelijke chemische stoffen in je eten” en las veel op internet over dit onderwerp. Zo kwam ik tot de conclusie dat we in een ongezonde maatschappij leven, vol met risico’s voor onze gezondheid.
We smeren dagelijks allerlei crèmes met parfum en andere toxische stoffen op ons lijf, we gebruiken tampons en maandverband die stoffen bevatten die je liever niet in je lijf wil. Het aantal plastic voorwerpen in onze huizen is ontelbaar. En dan heb ik het nog niet eens over de heerlijk geurende wasmiddelen en wasverzachters. Of over wat er allemaal in onze voeding zit. Het kan niet goed zijn, noch voor de mens, noch voor het milieu.

Ik heb in die periode voorafgaand aan mijn eerste zwangerschap besloten dat ik alleen de dingen die praktisch haalbaar zijn, zou aanpakken. Want er zijn natuurlijk ook gewoon heel veel zaken die je niet kunt veranderen.
Voor mij betekent dit dat ik zoveel mogelijk natuurlijke verzorgingsproducten wil voor mijn gezin. Dus in ons huis wil ik zo min mogelijk plastic voorwerpen. Ik koop geen kunststof tandenborstels meer, geen plastic haarborstel voor mijn baby en geen onnatuurlijk geparfumeerde zeep en crèmes voor mijn gezin. En eerlijk gezegd bevalt mij dat heel goed, want zo kan ik bijdragen aan de gezondheid van mijn kinderen en aan het behoud van de natuur!