Vanaf โ‚ฌ30,- gratis verzending NL.
Selecteer een pagina

De laatste tijd raakt er steeds meer bekend over het gevaar van microplastics. Plastic is niet biologisch afbreekbaar, dus blijft bijna altijd aanwezig. Het breekt slechts in kleine stukjes. Met microplastics worden kleine stukjes plastic van minder dan 5 mm bedoeld. Volgens wetenschappers eten, drinken en ademen we microplastics. Over de gevolgen van microplastics voor onze gezondheid is nog geen harde duidelijkheid. Wel stelt de directeur van de Plastic Soup Foundation, Maria Westerbos, dat de kans dat microplastics ons ziek maken heel waarschijnlijk is.

Ik vind dit behoorlijk verontrustend. Ze zeggen dat de kinderen de toekomst zijn, maar wat voor toekomst hebben ze eigenlijk? Welke gevolgen heeft onze huidige consumptiemaatschappij voor onze kinderen en de aarde? In het dagelijks leven zijn plastic artikelen niet weg te denken. Veel baby- en kinderproducten zijn van plastic: flesjes, bekers, borden, bestek, schaaltjes, speelgoed, tandenborstels, haarborstels, etc. En kun je er iets tegen doen? Ja natuurlijk, want een beter milieu begint bij jezelf ๐Ÿ˜‰ Er zijn tegenwoordig goede alternatieven voor bepaalde plastic artikelen, zoals: houten wattenstaafjes, bamboe kinderservies, houten haarborstels, bamboe tandenborstels, bamboe rietjes,ย verschoonmandjes (ipv verschoonkussens) en nog veel meer. Het begint allemaal bij bewuste keuzes maken.

Wil je meer informatie lezen over plastics, kijk dan opย “Microplastics zijn overal….”ย enย “Verhalen over microplastics….”